Människor i rörelse

Tips för att komma igång efter semestern.

En semester går så fort. Vardagen står för dörren och det är lätt att ångesten kommer krypande. Men vi på Citysjukhuset +7 kommer här med några tips på hur du kan göra övergången lite mjukare.

Ta om möjligt, lite kortare arbetsdagar  i början. Låt startsträckan vara lite lugnare. Börja inte att göra allt på en gång. Dela upp det i lagom stora delar.

Tänk också på att det fortfarande är ljust tills rätt sent på kvällarna och att vädret kan vara varmt och fint långt in i september. Passa därför på att njuta av goda vänner och aktiviteter efter jobbet.

Ett riktigt bra knep är att planera in en liten kort semester eller weekend som en oas i höstrusket. Då får du något att se fram emot och delar upp hösten lite.

Är du en av dem som satt träningen på paus? Starta då upp direkt. Vänta inte. Motion är bra både för kropp och själ. Väntar du för länge är det snart dags för jul och det dåliga samvetet kommer som ett brev på posten.

Ha en skön övergång från semestern till vardagen.

_mg_8535-1

Vi söker OP-Sjuksköterska.

Vi har expanderat med ytterligare en helt ny operationssal och team. Vi söker nu dig som vill byta miljö och vara ledig på helgerna. Tjänsten som OP-sjuksköterska är på hel- eller deltid på dagtid. Tidigare erfarenhet av privat vårdgivare är ett plus men inget krav. Bra villkor för rätt person.

Vi arbetar inom flera olika områden som till exempel ÖNH, ortopedi, kirurgi och gynekologi. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga.

Är du intresserad eller vill veta mer? Hör av dig med CV och personligt brev till Lill Nordkvist, lill@citysjukhuset.se.

Citysjukhuset + 7 ligger i centrala Göteborg med fantastisk utsikt över hamninloppet. Läs mer om vår verksamhet här. Vi ser fram emot din ansökan snarast dock senast den 30 augusti.

Vaccination drop in

Vaccination drop in tisdagar och torsdagar

Sommar och semester betyder för många resor till främmande land eller kanske sköna vandringar i skog och mark här hemma i Sverige. Därför är det mycket bra att se över sitt och familjens vaccinationsskydd. Nu har vi drop in hela sommaren varje tisdag och torsdag. Passa på att vaccinera dig inför alla kommande äventyr. Vi kan vaccinera dig mot allt från Borrelia till Gula febern. Att vaccinera sig är ett billigt sätt att undvika allvarliga sjukdomar. Även turistdiarré kan ställa till det ordentligt och därför rekommenderar vi att du vaccinerar dig med Dukoral Etec och att du har koll på vad du äter samt har god handhygien.

Här kan du se vilka vaccinationer som rekommenderas per världsdel. Vaccinationsguiden.

Du hittar vår vaccinationsmottagning på Lilla Badhusgatan 4.   Våra lokaler är belägna i Skeppsbrohuset mitt emot Stenpiren resecenter.

OBSERVERA att  våra mottagningar ligger på Plan 7, hiss endast till plan 6. Från Plan 6 är det en halvtrappa upp till Plan 7. Läs mer om våra vaccinationer här.

Ha en skön sommar önskar vi på Citysjukhuset +7 i Göteborg.

 

_e2a0872

Vi söker specialister med egen etablering!

 

Är du Specialist inom Gyn, Öron, Hud eller Ortopedi? Då är du välkommen till oss. Vi sitter i Göteborgs kanske finaste lokaler med fantastisk utsikt över hamnen. Vi har topputrustade behandlingsrum  och har nyrenoverade op-salar

Vi är belägna vid Stenpiren resecentrum med all kollektivtrafik rakt utanför dörren. Varmt välkommen med din förfrågan. All kontakt hanteras strikt konfidentiellt och med full diskretion.

Lill Nordkvist, Verksamhetschef
Lill Nordkvist, Verksamhetschef

Vid intresse vänligen skicka e-post till lill@citysjukhuset.se eller ring verksamhetschef Lill Nordkvist på 070-6073650.

 

_mg_9142-1

Vi bjuder på allergiutredning med pricktest

Välkommen att boka in dig inför testdagen 30 maj & 13 juni kl.

9-15! Vi bjuder på allergiutredning med allergipricktest, information om behandlingar och lite fika.

Vi är specialister inom Öron-, Näsa-, Halssjukdomar och jobbar bl a med utredning av Astma/Allergi, som t.ex lungfunktionstest (spirometri) och allergipricktest.
Många går igenom sommarhalvåret med kliande ögon och hals, rinnande näsa och eviga nysattacker. Jobb, skola – och värst av allt – sommarledigheten blir lidande. Andra går igenom större delen av året med förkylningsliknande symtom. Men vad är allergi och vad är förkylning? Kan du må bättre nästa pollensäsong? För dig som inte får tillräcklig lindring av din vanliga allergimedicin finns det andra alternativ.
Denna aktivitet sker i samarbete med ALK Nordic

Välkommen att boka tid. Gäller dig mellan 12-50 år.
Vill du veta mer eller anmäla dig  kan du maila oss på  allergi@citysjukhuset.se
OBS!
Innan besöket är det viktigt att du håller upp med dina allergitabletter, 48 timmar före pricktestning.
Varmt välkommen!

Högt blodtryck ska man ta på allvar

Om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck kan du kontakta en vårdcentral. Du kan söka vård på vilken vårdcentral eller öppen specialistmottagning du vill i hela landet. Du har också möjlighet att få en fast läkarkontakt på vårdcentralen. Ungefär en tredjedel av den vuxna befolkningen i Sverige har högt blodtryck. I de flesta fall behövs behandling med läkemedel för att sänka blodtrycket. Har du högt blodtryck ökar risken för framför allt stroke men även för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdom, demens och försämrad blodcirkulation i benen.

Symptom

Många med högt blodtryck är i princip symptomfria. Därför är det bra att låta undersöka sig minst någon gång om året. Har du riktigt högt blodtryck kan du känna stor trötthet, ha huvudvärk och andnöd samt kanske är illamående. Detta är ovanligt men är livshotande.

Orsak 

Det finns många orsaker som till exempel matvanor, alkoholkonsumtion, fetma, stress med mera. Ibland är det rent medicinska orsaker som ligger bakom som till exempel njursjukdom eller hormonrubbningar. Även förträngningar av stora kroppspulsådern kan ge högt blodtryck. Ibland kan även vissa mediciner ge högt blodtryck. Med stigande ålder brukar också blodtrycket bli högre. Orsakerna kan alltså vara många.

Viktigast är att du testar dig lite då och då.

Fästingsäsongen är här. Vi kan vaccinera mot bland annat TBE

FästingVaccinera dig mot TBE!

Om du bor i ett riskområde rekommenderas du att vaccinera dig mot TBE. Du måste ta vaccinationen tre gånger för att få ett hundraprocentigt skydd. Därefter behöver du ta uppföljningsvaccinationer för att skyddet ska hålla.

TBE orsakas av ett virus och det betyder att det inte finns någon botande behandling mot sjukdomen.

Men du kan få smärtstillande mot huvudvärk och feber, samt i vissa fall dropp om du har svårt att äta och dricka.

Sjukdomen är så pass allvarlig att du kan behöva bli sjukskriven i flera månader för att kunna bli frisk. Det är inte helt ovanligt att man får bestående men av TBE såsom nedsatt mental förmåga eller förlamningssymptom.

Men, har man en gång haft sjukdomen kan man aldrig få den igen!

Vi vaccinerar både barn och vuxna mot TBE.

Läs mer om våra vaccinationer här.

Vi söker receptionist!

_MG_3710-1Är du vår nya nyckelspelare? Vi vill anställa en receptionist som arbetar 08:00-17:00 vardagar. Du behöver vara flexibel, serviceminded, händig och datavan. Inom kort går vi över till Webdoc. Arbetet kan vara utmanande vid de tillfällen då du behöver ha många bollar i luften samtidigt. Vi ser gärna yngre sökande men med gymnasiekompetens.
 
Välkommen att arbeta i ett glatt gäng i centrala Göteborg. Vi har ett unikt läge högst upp i Skeppsbrohuset med Skeppspirens resecentrum precis utanför dörren där du kan transporteras inom hela Göteborg via båtar, bussar och spårvagnar.
 
Ansökan:
 
Skicka din ansökan med cv till admin@citysjukhuset.se eller ring Lill Nordkvist på 070-607 36 50.
 
Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den sista april.

Specialistläkare utan remiss

_mg_8535-1Hos oss kan du söka privat. Det betyder att du kan få komma direkt till en specialistläkare utan en remiss. Du får själv betala för undersökningar, eventuella provtagningar, röntgen och operationer. Du får undersökning och vård/behandling/operation direkt utan eventuella vårdköer. Välkommen att kontakta oss för mer information.

Skicka din förfrågan på admin@citysjukhuset.se