_mg_4130-1

Vi expanderar och rekryterar. Våra lediga tjänster.

Vi bygger om och bygger till så det knakar. Bland annat har vi investerat i en helt ny operationsavdelning med modernaste utrustning. Vi har även byggt ut vår vårdcentral. Därför söker vi bland annat följande:

 • Specialistsjuksköterska till vår trevliga vårdcentral sökes på hel- eller deltid.  Erfarenhet av vaccinationer är ett plus.
 • Specialistsjuksköterska eller undersköterska med lång erfarenhet av ortopedi
 • Vaccinationssköterska

Bra villkor för rätt person.

Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga. Är du intresserad eller vill veta mer? Hör av dig med CV och personligt brev till Lill Nordkvist, lill@citysjukhuset.se.

Lill Nordkvist verksamhetschef
Lill Nordkvist verksamhetschef

Varmt välkommen med din ansökan eller förfrågan.

Träffa mag-tarmspecialist i nya fina lokaler

Morteza Shafazand, Leg. Läkare, Specialist inom Invärtesmedicin och Gastroenterologi
Morteza Shafazand, Leg. Läkare, Specialist inom Invärtesmedicin och Gastroenterologi

Välkommen till vår mag/tarm-mottagning på Citysjukhuset +7 i Göteborg. Vi finns i nya fräscha lokaler med topputrustning. Vi är specialiserade på sjukdomar i mag-tarmkanalen, gallvägar, lever och bukspottkörtel. Våra gastroenterologer Dr. Bachar Ghanoum och Dr. Morteza Shafazand har många års erfarenhet inom området. Vid besök hos oss ser vi till att du alltid kommer i goda händer. Vi utreder och behandlar medicinska sjukdomar i mag-tarmkanalen, levern, gallvägarna och bukspottkörteln.

Vi tar emot utreder samt behandlar bland annat:

 • Irritabel tarm (IBS)
 • Irritabel magsäck (dyspepsi)
 • Inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD), tex ulcerös kolit , Crohns sjukdom.
 • Leversjukdomar
 • Glutenintolerans
 • Laktosintolerans
 • Diarré
 • Misstänkta tumörer

Vi utför behandlingar såsom:

 • Koloskopi med PX
 • Gastroskopi med PX

Kontakta oss för mer information.

Överviktskirurgi / Obesitaskirurgi, nu hos oss

Hela 76 % av världens befolkning är överfeta enligt en aktuell forskningsanalys. I antal handlar det om över 5 miljarder människor.

Ordet ”överfet” är ett nytt ord och bör särskiljas från fetma och övervikt. Ordet syftar på att en person har tillräckligt mycket överflödigt kroppsfett för att det ska inverka på hälsan.

Kategorin innefattar de 49 procent av världens befolkning som lider av övervikt eller fetma men inkluderar även en stor andel ”normalviktiga” människor menar forskarna. Även normalviktiga kan bära på riskfaktorer för kronisk sjukdom, framförallt bukfett.

En ökad kunskap kan bidra till förändringar inom sjukvården men även för enskilda personer.  Till exempel att traditionella mått som BMI (Body Mass Index) inte alltid korrekt visar mängden fett i kroppen. Forskare bakom studien menar att midjemått förmodligen är mer lämpligt för att identifiera människor som ligger i riskzonen för metaboliska sjukdomar orsakat av överflödigt fett.

Forskarna bakom analysen hoppas att överfet ska bli ett vanligt begrepp bland allmänheten för att öka medvetenhet om de riskfaktorer för kronisk sjukdom som ökar med överflödigt kroppsfett.

För att kunna få bukt med sitt överfett rekommenderas främst ändrade kostvanor och motion. I vissa fall kan det bli aktuellt med så kallad överviktskirurgi / obesitaskirurgi. Sedan en tid tillbaka erbjuder vi detta här hos oss på Citysjukhuset +7 i Göteborg. Läs mer om det här.

Vi finns i trevliga lokaler med en fin utsikt över hamnen och grannskapet. Vi har parkering rakt utanför och ligger mitt emot Stenpirens Resecenter med alla tillgängliga möjligheter inom kollektivtrafik. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Läs mer om överviktskirurgi / obesitaskirurg här.

_mg_9142-1-kopiera

Företagshälsovård ett bra sätt att förebygga ohälsa

Högt blodtryck eller till exempel högt blodsocker är symptom som kan komma smygande. Båda dessa tillstånd är allvarliga på sikt.  Att upptäcka symptom i tid är alltid bra. En del i att motverka ohälsa på arbetet är att använda sig av en bra företagshälsovård. Vi på Citysjukhuset +7 erbjuder ett brett utbud av tjänster och anpassar oss efter företagets behov och möjligheter.

Företagshälsovård med en ordentlig hälsoundersökning i ett preventivt syfte är alltid bra då det ges möjlighet att upptäcka eventuella riskfaktorer i tid. Vi vill kunna erbjuda dig en kvalitativ service med hälsan i fokus. Många av våra vanligaste folksjukdomar i Sverige kan förhindras eller lindras om de upptäcks i tid.

Samtidigt kan vi tipsa om om olika sätt att öka din livskvalitet och hälsa genom livsstilsförändringar. En hälsoundersökning ger dig en uppfattning om hur du tar om hand om din kropp och hälsa samt förebygger framtida ohälsa.

Läs mer om vår företagshälsovård här.

 

Människor i rörelse

Tips för att komma igång efter semestern.

En semester går så fort. Vardagen står för dörren och det är lätt att ångesten kommer krypande. Men vi på Citysjukhuset +7 kommer här med några tips på hur du kan göra övergången lite mjukare.

Ta om möjligt, lite kortare arbetsdagar  i början. Låt startsträckan vara lite lugnare. Börja inte att göra allt på en gång. Dela upp det i lagom stora delar.

Tänk också på att det fortfarande är ljust tills rätt sent på kvällarna och att vädret kan vara varmt och fint långt in i september. Passa därför på att njuta av goda vänner och aktiviteter efter jobbet.

Ett riktigt bra knep är att planera in en liten kort semester eller weekend som en oas i höstrusket. Då får du något att se fram emot och delar upp hösten lite.

Är du en av dem som satt träningen på paus? Starta då upp direkt. Vänta inte. Motion är bra både för kropp och själ. Väntar du för länge är det snart dags för jul och det dåliga samvetet kommer som ett brev på posten.

Ha en skön övergång från semestern till vardagen.

Vaccination drop in

Vaccination drop in tisdagar och torsdagar

Sommar och semester betyder för många resor till främmande land eller kanske sköna vandringar i skog och mark här hemma i Sverige. Därför är det mycket bra att se över sitt och familjens vaccinationsskydd. Nu har vi drop in hela sommaren varje tisdag och torsdag. Passa på att vaccinera dig inför alla kommande äventyr. Vi kan vaccinera dig mot allt från Borrelia till Gula febern. Att vaccinera sig är ett billigt sätt att undvika allvarliga sjukdomar. Även turistdiarré kan ställa till det ordentligt och därför rekommenderar vi att du vaccinerar dig med Dukoral Etec och att du har koll på vad du äter samt har god handhygien.

Här kan du se vilka vaccinationer som rekommenderas per världsdel. Vaccinationsguiden.

Du hittar vår vaccinationsmottagning på Lilla Badhusgatan 4.   Våra lokaler är belägna i Skeppsbrohuset mitt emot Stenpiren resecenter.

OBSERVERA att  våra mottagningar ligger på Plan 7, hiss endast till plan 6. Från Plan 6 är det en halvtrappa upp till Plan 7. Läs mer om våra vaccinationer här.

Ha en skön sommar önskar vi på Citysjukhuset +7 i Göteborg.

 

_e2a0872

Vi söker specialister med egen etablering!

 

Är du Specialist inom Gyn, Öron, Hud eller Ortopedi? Då är du välkommen till oss. Vi sitter i Göteborgs kanske finaste lokaler med fantastisk utsikt över hamnen. Vi har topputrustade behandlingsrum  och har nyrenoverade op-salar

Vi är belägna vid Stenpiren resecentrum med all kollektivtrafik rakt utanför dörren. Varmt välkommen med din förfrågan. All kontakt hanteras strikt konfidentiellt och med full diskretion.

Lill Nordkvist, Verksamhetschef
Lill Nordkvist, Verksamhetschef

Vid intresse vänligen skicka e-post till lill@citysjukhuset.se eller ring verksamhetschef Lill Nordkvist på 070-6073650.

 

_mg_9142-1

Vi bjuder på allergiutredning med pricktest

Välkommen att boka in dig inför testdagen 30 maj & 13 juni kl.

9-15! Vi bjuder på allergiutredning med allergipricktest, information om behandlingar och lite fika.

Vi är specialister inom Öron-, Näsa-, Halssjukdomar och jobbar bl a med utredning av Astma/Allergi, som t.ex lungfunktionstest (spirometri) och allergipricktest.
Många går igenom sommarhalvåret med kliande ögon och hals, rinnande näsa och eviga nysattacker. Jobb, skola – och värst av allt – sommarledigheten blir lidande. Andra går igenom större delen av året med förkylningsliknande symtom. Men vad är allergi och vad är förkylning? Kan du må bättre nästa pollensäsong? För dig som inte får tillräcklig lindring av din vanliga allergimedicin finns det andra alternativ.
Denna aktivitet sker i samarbete med ALK Nordic

Välkommen att boka tid. Gäller dig mellan 12-50 år.
Vill du veta mer eller anmäla dig  kan du maila oss på  allergi@citysjukhuset.se
OBS!
Innan besöket är det viktigt att du håller upp med dina allergitabletter, 48 timmar före pricktestning.
Varmt välkommen!

Högt blodtryck ska man ta på allvar

Om du misstänker eller är orolig för att du har högt blodtryck kan du kontakta en vårdcentral. Du kan söka vård på vilken vårdcentral eller öppen specialistmottagning du vill i hela landet. Du har också möjlighet att få en fast läkarkontakt på vårdcentralen. Ungefär en tredjedel av den vuxna befolkningen i Sverige har högt blodtryck. I de flesta fall behövs behandling med läkemedel för att sänka blodtrycket. Har du högt blodtryck ökar risken för framför allt stroke men även för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdom, demens och försämrad blodcirkulation i benen.

Symptom

Många med högt blodtryck är i princip symptomfria. Därför är det bra att låta undersöka sig minst någon gång om året. Har du riktigt högt blodtryck kan du känna stor trötthet, ha huvudvärk och andnöd samt kanske är illamående. Detta är ovanligt men är livshotande.

Orsak 

Det finns många orsaker som till exempel matvanor, alkoholkonsumtion, fetma, stress med mera. Ibland är det rent medicinska orsaker som ligger bakom som till exempel njursjukdom eller hormonrubbningar. Även förträngningar av stora kroppspulsådern kan ge högt blodtryck. Ibland kan även vissa mediciner ge högt blodtryck. Med stigande ålder brukar också blodtrycket bli högre. Orsakerna kan alltså vara många.

Viktigast är att du testar dig lite då och då.