Hej Leila Farashbandi!

Hur ser ditt arbete på Citysjukhuset +7 ut?

–        Jag arbetar med bl.a med företagshälsovård. Här försöker vi fånga upp sjukdomar som kanske inte alltid “känns eller syns”, som t.ex förhöjt blodtryck eller begynnande diabetes. När patienterna först träffar sköterskan hos oss kollar vi kolesterol, njurar, lever och prostata markörer. Vi tar blodtryck, EKG, urinsticka, och kollar “snabb” sockret. Patienten får komma på ett återbesök hos allmännspec.läkare som delger provsvaren.

Vad arbetar du mer med?

–        Jag jobbar även på mag- och tarmmottagningen. Här utför vi bl.a gastroskopi, där man med hjälp av en kamera kollar magsäcken. Vi utför även koloskopi, där man med hjälp av en kamera undersöker tjocktarmen. Jag assisterar också läkarna under dessa undersökningar.

Hur länge har du arbetat som sköterska?

–        Jag har arbetat som sköterska i 14 år. Min karriär startade på akut- och strokeavdelningen på Sahlgrenska. Därefter jobbade jag på neurologavdelningen på Angereds närsjukhus. Det är en avdelning som hanterar diagnoser så som MS, Parkinson, Epilepsi och Migrän.  Man kan säga att jag bytte från att arbeta med hjärnan till att arbeta med magen i Endoskopi verksamheten.

Vad har du för bakgrund?

–        Jag har alltid velat ta hand om människor och har arbetat inom vårdyrket sedan jag var 18 år då jag började som vårdbiträde inom hemtjänsten. Därefter utbildade jag mig till Undersköterska på ett äldreboende och började efter det att plugga till sjuksköterska.

Finns det något som inte alla vet om dig som du vill dela med dig av?

–        Det skulle väl vara att jag har tränat Kick-boxning och varit på god väg mot SM!

Vad roligt! Tack för pratstunden Leila!