Det här är Johanna Bråred Christensson på Citysjukhusets Hudmottagning. Johanna är docent i dermatovenereologi och specialist i hudsjukdomar. Hon har en gedigen erfarenhet inom läkaryrket på 30 år!

Hej Johanna! Vad innebär ditt jobb?

–        Hej! Det innebär att jag träffar patienter med alla varianter av hudsjukdomar, solskador och tumörer på huden.

Vilka är det som kommer till dig?

–        Det är människor i alla åldrar, även barn. Alla är personer som har en hudsjukdom eller som har frågor om huden. För de yngre kan det handla om eksem eller akne och de lite äldre tex om födelsemärken, tumörer som till exempel melanom eller solskador.

Vad har du för bakgrund?

–        Jag har arbetat länge på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Frölunda Specialistsjukhus och Carlanderska sjukhuset. Totalt har jag 30 års yrkeserfarenhet! Jag har även undervisat mycket på Göteborgs Universitet. Där forskade jag även i Dermatokemi vilket handlar om hur miljön påverkar huden och om ämnen som gör att vi utvecklar kontaktallergier.

Vad är det bästa med Citysjukhuset +7?

–        Vi har hög tillgänglighet och äkta flexibilitet på Citysjukhuset. Det gör det möjligt att arbeta på ett sätt som ger ett bra omhändertagande av patienterna. Vi håller en hög kvalitet på specialistvård på det här sjukhuset.

Hur gör man om man vill komma och besöka dig?

–        Du kan komma till mig både om du har privat sjukförsäkring eller helt privat. Ett privat nybesök kostar 1200kr. Det går bra att boka sig via hemsidan eller på telefon 031-730 50 94.

Tack för pratstunden Johanna!