Hej Carina! Vad innebär det att vara Operationssköterska på Citysjukhuset?

–        Jag är koordinator och beställer material och läkemedel till alla operationer som vi gör. Jag ringer och bokar in alla patienter som skall opereras och svarar på frågor kring det. Sedan diskar och steriliserar jag alla instrument och förbereder inför morgondagens operationer. De dagar som vi opererar medverkar jag på dessa.

Vad har du för bakgrund?

–        Jag arbetade först på Vasa sjukhus som vårdbiträde. Därefter började jag som ekonomibiträde på centraloperation på Östra sjukhuset. Jag läste sedan till Sjukvårdsbiträde. Efter det fick jag anställning på operation på Östra Sjukhuset. Jag läste sen vidare till Undersköterska och fortsatte därefter att arbeta på Centraloperation där jag blev kvar i trettiotvå år innan jag fick min tjänst på Citysjukhuset. Här har jag nu varit i elva år och är förutom cheferna faktiskt den som har arbetat här längst!

Vad är det bästa med att arbeta på Citysjukhuset?

–        Det bästa för mig är att jag har mycket eget, självständigt arbete och kan få fatta egna beslut. Det är roligt! Vi har också en bra gemenskap här – nästan som en familj. Vi skrattar mycket på jobbet och jag tror att patienterna gillar när det hörs skratt i korridorerna.

Vad tycker du om att göra när du inte jobbar?

–        Då tycker jag om att umgås med vänner och mina två döttrar i Kungsbacka där jag bor. Jag kommer egentligen från Gällivare men landade till slut i Kungsbacka. Där blir det mycket promenader i naturen. Jag gillar också att laga mat och träna på gym. Det ger mig mycket energi. Jag älskar att resa! Det blir mycket Grekland överlag. Jag och döttrarna ser till att resa en gång om året.

Tack för ett trevligt samtal Carina!