Ali har genom åren tjänstgjort på ett flertal sjukhus och gjorde sin specialisttjänstgöring på Kungälvs sjukhus och på Sahlgrenska. Han arbetade kvar på Sahlgrenska som Specialist till 2008. Därefter jobbade han på sjukhusen i Västervik och Varberg innan han till slut återvände till Sahlgrenska – denna gång som Överläkare. 2015 fick Ali ett spännande erbjudande om att få vara med och starta upp ett nytt sjukhus i Abu Dabi.

” Jag var ensam Urolog när vi startade sjukhuset men vi var fyra Urologer när jag lämnade för fyra månader sedan. Det var spännande att få vara med där”, säger han.

Ali berättar att Urologi är läran om Urinvägarna vilket innefattar njurar, urinledare, urinblåsa, urinrör och prostata. Han tar emot både män och kvinnor som har problem med dessa områden. De vanligaste orsakerna till att man söker sig till en Urolog är att man har problem vid vattenkastning, blod i urinen, prostatabesvär eller ett förhöjt PSA-värde.  Många söker även om de är oroliga för att de har prostatacancer. Urologi innefattar också de manliga reproduktionsorganen och Urologen är specialist på sjukdomar i dessa organ.

Ali bor i Göteborg med sin fru som är tandläkare och tre pojkar. En av sönerna spelar basket som Ali gärna följer med stort intresse då han själv är en gammal basketspelare. Något inte alla vet om Ali är att han spelade basket i division två i Linköping för KFUM. Han fick tyvärr sluta spela när han var trettioett år pga en knäskada.

Tack för en trevlig pratstund Ali och lycka till i din nya tjänst på Citysjukhuset!

För tidsbokning ring gärna till 031-777 7772

100kr med Remiss
300kr utan Remiss
Frikort gäller