Robin Bogdanffy ST Läkare

Detta är Robin Bogdanffy som är ST läkare här på Citysjukhuset + 7 i centrala Göteborg. Det betyder att han är under utbildning till att bli specialist inom allmänmedicin. Utbildningen är på fem år och Robin är nu inne på sitt första år.
Robin är uppvuxen i Göteborg men studerade medicin i Rumänien. Han blev färdig för fyra år sedan och började sedan på en Vårdcentral i Högsbo. Han är ny här på Citysjukhuet sedan två månader tillbaka.
Robin har tidigare arbetat på olika ställen inom primärvården. Det har blivit både fasta jobb och bemanningsjobb. Robin berättar att han även varit på Kirurgen på Östra Sjukhuset under ett år.

En typisk dag finns inte när man är ST-läkare berättar Robin. Dagarna är varierade men oftast blir det att han gör en del mindre kirurgiska ingrepp såsom att ta bort godartade knölar, hudförändringar och nageltrång.
Robin tycker att det bästa med att arbeta på Citysjukhuset är att det finns mycket flexibilitet mellan kollegor och arbetssätt. Dialogen mellan olika yrkeskategorier är bra och öppen. Han beskriver att det är en god kollegial stämning och en obefintlig hierarki. Både ledningen och övrig personal är alltid öppna för förbättringar.

På fritiden umgås Robin mycket med sin sambo, med vänner och familj. Han håller även på med pistolskytte. Detta intresse har från början kommit ifrån Robins pappa som jobbar på Volvo Lastvagnar och har tävlat inom pistolskytte på Volvos pistolklubb.
Något som inte alla vet om Robin är att han som yngre brukade tävlingssimma. Bäst var han på femtio och hundra meter. Som tonåring blev det ett ganska intensivt tävlande och han vann medaljer inom frisim och bröstsim, berättar han. Till slut blev han mätt på det.
”Jag försökte mig då på vattenpolo istället – men insåg att det ju var nästan samma sak!”

Tack för ett trevligt samtal Robin och lycka till!