Hej Forogh! Vad innebär din tjänst som Specialistläkare?

–        Eftersom jag är Allmänläkare träffar jag människor som har problem med allt möjligt. När de kommer till mig gör jag först en bedömning och sedan en utredning. Det blir mycket lyssnande. Jag försöker att lugna folk, förstå dom samt hjälpa dem att förstå sin kropp. Det är mycket som är kopplat till deras livsstil och allmänna ohälsotillstånd.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

–        Jag har tolv till femton patienter om dagen som tar femton till trettio minuter vardera. Jag träffar människor i olika åldrar med olika bakgrunder och historier

Vad har du för bakgrund?

–        Jag studerade till läkare i Polen och gjorde min AT i Norge. Därefter kom jag tillbaka till Göteborg. Jag började sedan på Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan. Efter det arbetade jag på Läkarhuset i Torslanda och på en vårdcentral i östra Göteborg tills jag blev färdig specialist. Jag kände sedan att jag ville ta lite ledigt och reste då till Peru under två månader. Där reste jag runt under fyra veckor i Amazonas djungel. Den resan kan rekommenderas! Det finns mycket att se och uppleva där.

Vad gör du när du inte arbetar?

–        Då försöker jag att umgås med mina vänner. Jag gillar att laga mat och gå promenader.

Finns det något som inte alla vet om dig?

–        Ja, det skulle väl vara att jag älskar pizza!

Tack för pratstunden Forogh!