Specialistvård

Plastikkirurgi

Välkomna till vår mottagning inom rekonstruktiv plastikkirurgi på Citysjukhuset +7 i Göteborg. Vi erbjuder dig som patient ett trevligt bemötande på vår mottagning på Plan 7 med fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Specialistvård

Rekonstruktiv Plastikkirurgi

Se filmen och träffa vår Plastikkirurg Carolin Freccero.

Med hälsan i fokus

Möt vår plastikkirurg

Vi på Citysjukhuset är stolta över att få presentera vår nya fantastiska Plastikkirurg Carolin Freccero.

Carolin har en gedigen erfarenhet och expertis inom plastikkirurgi och kommer närmast till oss från Novelakliniken i Oslo. Dessförinnan arbetade hon under 25 år på Universitetssjukhuset i Malmö där hon tjänstgjorde på plastikkirurgiska kliniken som överläkare och under 3 år som chef. Carolin har efter läkarlinjen i Tyskland utbildat sig till plastikkirurg i Malmö och har disputerat. Hon bedriver fortfarande aktiv forskning, bl a kring kärlförändringar. Carolin har grundat och drivit en plastikkirurgisk-gynekologisk mottagning som hanterar avvikelser och skador kring kvinnliga genitalia.

Carolins inställning är att vårda, bevara och förädla. I konsultation med henne kan du känna dig trygg att få en bedömning av dina förutsättningar och önskemål som ger dig ett bra beslutsunderlag inför en operation. Oavsett om det rör sig om medfödda eller nytillkomna avvikelser, exempelvis efter andra operationer, trauma, förlossningar, cancer, viktförändringar så får du en kunnig bedömning och förslag för möjlig åtgärd.

Välkommen till oss på Citysjukhuset  +7!.

 

Information/Prislista

Här följer priser på några av de vanligaste ingreppen. Men vi utför fler. Kontakta oss för mer information.

Konsultationsbesök

Välkommen att höra av dig för bokning av konsultation.

Pris: 600: –

Boka tid online

Boka tid direkt online via Boka Direkt. Ta mig till boka

Bröstlyft

Bröstlyft

Har brösten tappat formen? Sitter bröstvårtan långt ner eller på bröstets undersida? Lägger sig huden i veck i urringning när du använder en stödjande och lyftande bh?

Inför operation

Inför konsultation för bröstlyft kan du tänka genom olika frågor. Trivs du med bröstens storlek? Håller du vikten stabil? Är brösten friska? Under konsultationen mäter vi bröstens storlek och form. Du får ett förslag på hur befintlig vävnad kan samlas och då upplevs bysten som fylligare och fastare. Givetvis får du information om ärr, läkningstid och annat av betydelse.

Hur går det till?

Innan du kommer in på operationssalen görs en ritning på dina bröst för bästa resultat i upprätt läge. Du för lokalbedövning i kombination med rogivande medicin eller en kort narkos. Vävnaden omfördelas och sys med stygn som kroppen löser upp med tiden.

Vad händer efteråt?

Stygnen skyddas av förband som ska sitta på tills du kommer för en läkningskontroll efter 7-10 dagar. Redan innan operationen får du skaffa en bra stödjande sport-BH, gärna i mörk färg, som du använder under läkningstiden.

Pris: 45 000 – 70 000:-

Bröstreduktion

Bröstreduktion

Är bysten tung att bära? Har du ont i nacke och axlar för att brösten är tunga? Skär BH-bandet in och lämna fåror på axlarna? Upplever du bysten som oproportionerlig stor till resten av kroppen eller för ditt välbefinnande?

Inför operation

Om du svarar ja på någon eller flera av frågorna ovan kan du ha glädje av en konsultation för att få en bedömning och förslag på möjlig åtgärd. Gemensamt tittar vi på bröstens förutsättningar, olika hälsofaktorer och övrigt som påverkar ditt välmående. Bröstens storlek mäts och ställs i relation till din kropp. Du får information om hur operationen skräddarsys för dig, hur ärren placeras och vad du kan förvänta dig under läkningstiden.

Hur går det till?

Innan du kommer in på operationssalen görs en ritning på dina bröst för bästa resultat i upprätt läge. Du får lokalbedövning i kombination med en kort narkos. Vävnaden minskas enligt plan och bröstet sys med stygn som kroppen löser upp med tiden.

Vad händer efteråt?

Stygnen skyddas av förband som ska sitta på tills du kommer för en läkningskontroll efter 7-10 dagar. Redan innan operationen får du skaffa en bra stödjande sport-BH, gärna i mörk färg, som du använder under läkningstiden.

Pris: 45 000 – 70 000:-

 

Bukplastik

Bukplastik

Har du fått lös hud på magen, kanske efter graviditet eller viktnedgång? Finns det en envis ”bula” nedanför naveln som inte försvinner hur du än tränar eller bantar? Är skinnet löst och rynkigt, kanske rentav fastnar i blixtlåset?

Inför operation

Vid konsultation får du en bedömning av hudöverskottet på magen. Är det lös hud eller även fett? Är det ett mindre veck som enkelt går att minska ner i lokalbedövning eller behöver hela bukhuden upp till revbenen stramas upp och naveln flyttas? Förutsättningar och behoven kan skilja sig åt och operationen anpassas helt till dina individuella förutsättningar. Då pratar vi också om tiden efter operationen och vad just du behöver tänka på.

Hur går det till?

Innan du kommer in på operationssalen görs en ritning på din mage. Du för lokalbedövning och beroende på operationens omfattning även rogivande medicin eller en kort narkos. Vävnaden omfördelas och sys med stygn som kroppen löser upp med tiden.

Vad händer efteråt?

Stygnen skyddas av förband som ska sitta på tills du kommer för en läkningskontroll efter 7-10 dagar. Innan operationen får du skaffa en bra stödjande maggördel eller stödtrosa som ger ett gott stöd under läkningen.

Pris: 20 000- 50 000:-

Hyperhidros axillär bilateralt

Uttalad armsvett och blöta ringar under armarna. Operationell behandling när inte annan behandling fungerar.

Pris: 13 000: –

Intimkirurgi

Intimkirurgi

Orsakar dina inre blygdläppar skav när du cyklar eller rider? Tränger de rentav utanför trosor eller bikini? Hindrar de dig i olika aktiviteter? Har du fått yttre skador vid förlossning?

Inför operation

Vid konsultation inför intimkirurgi evalueras anledningarna till besvären. Blygdläpparna behöver vara tillräckligt stora för att med marginal täcka ingång till slidan för att inte orsaka nya problem. Kan vävnaden omfördelas? Är blygdläpparna övermåttan långa, tudelade eller asymmetriska? Olika faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Hur går det till?

Du sövs kort för detta ingrepp och får dessutom lokalbedövning. Huden omfördelas på bästa sätt, rekonstrueras och eventuellt minskas ner.

Vad händer efteråt?

Du får ett kylande förband som hålls på plats med förbandstrosa. Hemma förbereder du med fuktade bindor som du lägger i frysen så fortsätter du kyla för att minska svullnad och smärta et par dagar. Stygnen försvinner av sig själv inom loppet av ett par veckor. Innan du går hem får du veta vilka restriktioner som gäller just för dig efter din operation. Oftast rör det sig om 1 månad då man får avstå cykling och sex.

Pris: 22 000: –

 

Utstående öron

Utstående öron

Sticker dina öron påtagligt ut från huvudet? Retas du/ditt barn för utstående eller stora öron? Har öronen en annorlunda form?

Inför operation

Vid konsultation inför en öronoperation utvärderas anledningarna till att öronen upplevs som utstående eller avvikande. Är öronmusslan ovanligt stor? Är alla veck på örats framsida på rätt plats och tillräckligt böjda? Dessa faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Hur går det till?

Vid en operation för utstående öron nås örats stödjande och formgivande brosk från baksidan så att ärret blir dold. Brosket omformas eller minskas för att örat ska få en normaliserad form. Huden läggs tillbaka, anpassas och sys ihop. Öron går utmärkt att bedöva med lokalbedövning och även barn i skolåldern kan genomgå operation på detta sätt.

Vad händer efteråt?

Du får ett formande förband i och kring örat som hålls på plats med ett pannband och behöver sitta 5-7 dagar. Därefter fortsätter du med pannband ytterligare 1 vecka. Det som kan upplevas som mest besvärlig efter en öronoperation är nätterna då det är svårt att undvika tryck mot öronen hur man än ligger. En stabil kudde under nacken och givetvis smärtstillande tabletter inför natten kan vara bra hjälp

Pris: 24 000: –

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Önskar du ibland att du såg mindre trött ut? Flyter sminket ut istället för att sitta på plats? Begränsar huden runt ögonen rentav ditt synfält? Har du störande påsar under ögonen?

Inför operation

Vid konsultation inför ögonlocksplastik utvärderas anledningarna till förändringarna. Sitter ögonbrynen på plats eller tynger de ner ögonlocken? Har huden töjts ut och ligger dubbelt, kanske ända ut till fransarna? Buktar fettkuddarna fram? Dessa faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Hur går det till?

Vid en ögonlocksplastik avlägsnas överskottshud för att återfå ett piggare utseende och en förbättrad form. Underliggande vävnad stramas upp och läggs tillrätta så att anatomin återställs och det gäller både övre som nedre ögonlock. Ärren läggs i de naturliga vecken och blir efter läkning närmast osynliga. Ingreppet är så gott som smärtfritt och görs i lokalbedövning.

Vad händer efteråt?

Efter operationen får du vila en stund med kyla på ögonen och det fortsätter du med hemma i 1-2dagar för att motverka smärta och svullnad. Blåmärken är sällsynta. Efter läkning (5-7 dagar) avlägsnas stygnen och ögonlocken blir betydligt slätare. Du får en piggare blick och lättare att öppna ögonen så att synfältet förbättras. Operationens resultat kan bestå i många år; det individuella åldrandet som sådant påverkas inte av operationen.

Pris: 17 000 – 19 000: –

 

Örsnibb

Örsnibbsplastik

Har du råkat dra sönder örsnibben när du fastnat med örhänget? Är dina hål påtagligt stora eller uttänjda? Upplever du att örsnibbarna i takt med tiden bara blir längre?

Inför operation

Vid konsultation inför en örsnibbsplastik pratar vi om dina förutsättningar och förväntningar. Vill du ha hål för att kunna bära örhängen? Fäster hela snibben mot kinden eller är den fri? Hur önskar du att det är efter operationen? Olika faktorer behöver tas hänsyn till för bästa resultat.

Hur går det till?

Örsnibbens vävnad förändras genom livet, ofta blir det tunnare och tappar stuns. Vid operationen omfördelas den vävnad som finns för att omforma och stärka det önskade utseendet.

Vad händer efteråt?

Det blir sannolikt en del stygn som håller vävnaden på sin nya plats under läkningstiden. Örsnibben täcks av hudfärgad kirurgtejp och tejpen avlägsnas när du kommer tillbaka för att ta bort stygnen. Ärren genomgår en mognadsprocess som tar 1-2 år. Hos de flesta ser ärren diskreta ut långt tidigare än så men du själv kan uppleva att örsnibben är stum innan den återfått en följsamhet.

Pris: 8000: –

idsbokning & rådgivning

  031-777 77 77  tonval 2
  Mån-Fre 13-14

VGR

Då vi inte har Vårdavtal med VGR är du välkommen till oss med din privata sjukvårds­försäkring alternativt som privatperson.

Plastikkirurg Carolin Freccero