Specialistvård

Plastikkirurgi

Välkomna till vår mottagning inom rekonstruktiv plastikkirurgi på Citysjukhuset +7 i Göteborg. Vi erbjuder dig som patient ett trevligt bemötande på vår mottagning på Plan 7 med fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Specialistvård

Rekonstruktiv Plastikkirurgi

Med hälsan i fokus

Möt vår plastikkirurg

Vi på Citysjukhuset är stolta över att få presentera vår nya fantastiska Plastikkirurg Carolin Freccero.

Carolin har en gedigen erfarenhet och expertis inom plastikkirurgi och kommer närmast till oss från Novelakliniken i Oslo. Dessförinnan arbetade hon under 25 år på Universitetssjukhuset i Malmö där hon tjänstgjorde på plastikkirurgiska kliniken som överläkare och under 3 år som chef. Carolin har efter läkarlinjen i Tyskland utbildat sig till plastikkirurg i Malmö och har disputerat. Hon bedriver fortfarande aktiv forskning, bl a kring kärlförändringar. Carolin har grundat och drivit en plastikkirurgisk-gynekologisk mottagning som hanterar avvikelser och skador kring kvinnliga genitalia.

Carolins inställning är att vårda, bevara och förädla. I konsultation med henne kan du känna dig trygg att få en bedömning av dina förutsättningar och önskemål som ger dig ett bra beslutsunderlag inför en operation. Oavsett om det rör sig om medfödda eller nytillkomna avvikelser, exempelvis efter andra operationer, trauma, förlossningar, cancer, viktförändringar så får du en kunnig bedömning och förslag för möjlig åtgärd.

Välkommen till oss på Citysjukhuset  +7 Carolin.

 

Information/Prislista

Här följer priser på några av de vanligaste ingreppen. Men vi utför fler. Kontakta oss för mer information.

Konsultationsbesök

Välkommen att höra av dig för bokning av konsultation.

Pris: 600: –

Boka tid online

Boka tid direkt online via Boka Direkt. Ta mig till boka

Utstående öron

Utstående öron

Sticker dina öron påtagligt ut från huvudet? Retas du/ditt barn för utstående eller stora öron? Har öronen en annorlunda form?

Inför operation

Vid konsultation inför en öronoperation utvärderas anledningarna till att öronen upplevs som utstående eller avvikande. Är öronmusslan ovanligt stor? Är alla veck på örats framsida på rätt plats och tillräckligt böjda? Dessa faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Hur går det till?

Vid en operation för utstående öron nås örats stödjande och formgivande brosk från baksidan så att ärret blir dold. Brosket omformas eller minskas för att örat ska få en normaliserad form. Huden läggs tillbaka, anpassas och sys ihop. Öron går utmärkt att bedöva med lokalbedövning och även barn i skolåldern kan genomgå operation på detta sätt.

Vad händer efteråt?

Du får ett formande förband i och kring örat som hålls på plats med ett pannband och behöver sitta 5-7 dagar. Därefter fortsätter du med pannband ytterligare 1 vecka. Det som kan upplevas som mest besvärlig efter en öronoperation är nätterna då det är svårt att undvika tryck mot öronen hur man än ligger. En stabil kudde under nacken och givetvis smärtstillande tabletter inför natten kan vara bra hjälp

Pris: 24 000: –

Örsnibb

Örsnibbsplastik

Har du råkat dra sönder örsnibben när du fastnat med örhänget? Är dina hål påtagligt stora eller uttänjda? Upplever du att örsnibbarna i takt med tiden bara blir längre?

Inför operation

Vid konsultation inför en örsnibbsplastik pratar vi om dina förutsättningar och förväntningar. Vill du ha hål för att kunna bära örhängen? Fäster hela snibben mot kinden eller är den fri? Hur önskar du att det är efter operationen? Olika faktorer behöver tas hänsyn till för bästa resultat.

Hur går det till?

Örsnibbens vävnad förändras genom livet, ofta blir det tunnare och tappar stuns. Vid operationen omfördelas den vävnad som finns för att omforma och stärka det önskade utseendet.

Vad händer efteråt?

Det blir sannolikt en del stygn som håller vävnaden på sin nya plats under läkningstiden. Örsnibben täcks av hudfärgad kirurgtejp och tejpen avlägsnas när du kommer tillbaka för att ta bort stygnen. Ärren genomgår en mognadsprocess som tar 1-2 år. Hos de flesta ser ärren diskreta ut långt tidigare än så men du själv kan uppleva att örsnibben är stum innan den återfått en följsamhet.

Pris: 8000: –

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Önskar du ibland att du såg mindre trött ut? Flyter sminket ut istället för att sitta på plats? Begränsar huden runt ögonen rentav ditt synfält? Har du störande påsar under ögonen?

Inför operation

Vid konsultation inför ögonlocksplastik utvärderas anledningarna till förändringarna. Sitter ögonbrynen på plats eller tynger de ner ögonlocken? Har huden töjts ut och ligger dubbelt, kanske ända ut till fransarna? Buktar fettkuddarna fram? Dessa faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Hur går det till?

Vid en ögonlocksplastik avlägsnas överskottshud för att återfå ett piggare utseende och en förbättrad form. Underliggande vävnad stramas upp och läggs tillrätta så att anatomin återställs och det gäller både övre som nedre ögonlock. Ärren läggs i de naturliga vecken och blir efter läkning närmast osynliga. Ingreppet är så gott som smärtfritt och görs i lokalbedövning.

Vad händer efteråt?

Efter operationen får du vila en stund med kyla på ögonen och det fortsätter du med hemma i 1-2dagar för att motverka smärta och svullnad. Blåmärken är sällsynta. Efter läkning (5-7 dagar) avlägsnas stygnen och ögonlocken blir betydligt slätare. Du får en piggare blick och lättare att öppna ögonen så att synfältet förbättras. Operationens resultat kan bestå i många år; det individuella åldrandet som sådant påverkas inte av operationen.

Pris: 17 000 – 19 000: –

 

Intimkirurgi

Intimkirurgi

Orsakar dina inre blygdläppar skav när du cyklar eller rider? Tränger de rentav utanför trosor eller bikini? Hindrar de dig i olika aktiviteter? Har du fått yttre skador vid förlossning?

Inför operation

Vid konsultation inför intimkirurgi evalueras anledningarna till besvären. Blygdläpparna behöver vara tillräckligt stora för att med marginal täcka ingång till slidan för att inte orsaka nya problem. Kan vävnaden omfördelas? Är blygdläpparna övermåttan långa, tudelade eller asymmetriska? Olika faktorer behöver tas hänsyn till för att planera rätt åtgärd.

Hur går det till?

Du sövs kort för detta ingrepp och får dessutom lokalbedövning. Huden omfördelas på bästa sätt, rekonstrueras och eventuellt minskas ner.

Vad händer efteråt?

Du får ett kylande förband som hålls på plats med förbandstrosa. Hemma förbereder du med fuktade bindor som du lägger i frysen så fortsätter du kyla för att minska svullnad och smärta et par dagar. Stygnen försvinner av sig själv inom loppet av ett par veckor. Innan du går hem får du veta vilka restriktioner som gäller just för dig efter din operation. Oftast rör det sig om 1 månad då man får avstå cykling och sex.

Pris: 22 000: –

 

Hyperhidros axillär bilateralt

Pris: 13 000: –

Tidsbokning & rådgivning

031-777 77 71 direkt
  031-777 77 77 växel
  Mån-Fre 13-16

VGR

Då vi inte har något vårdavtal med VGR inom Plastikkirurgi är du välkommen till oss med din privata sjukvårds­försäkring alternativt som privatperson.