Specialistvård

Reumatologi-
mottagning

Välkomna till vår Reumatologimottagningen vid Citysjukhuset +7. Vi erbjuder specialiserad vård för reumatiska sjukdomar, ledvärk samt kroniska smärttillstånd.

Specialistvård

REUMATOLOGIMOTTAGNING

Vårt arbetssätt är alltid grundad i en utförlig utredning som leder till en korrekt diagnos. Vi ger individanpassad vård som är i enlighet med beprövad erfarenhet och vetenskap samt förenlig med Socialstyrelsens föreskrifter.  

Carmen Pichot är specialist i reumatologi och har många års erfarenhet inom inflammatoriska sjukdomar, ledvärk såväl som kroniska smärttillstånd.

Vi erbjuder vård till patienter med privat sjukvårdsförsäkring och till privatbetalande patienter. Vi har inget avtal med landstinget eller kommunen. Vi erbjuder kortare väntetider och ett personligt bemötande.

Reumamottagningen finns på Citysjukhuset +7. Kliniken ligger centralt i Göteborg med goda kommunikationsmöjligheter. Adressen är Lilla Badhusgatan 2, våning 7. 41121 Göteborg. Det finns hiss till våning 6 och sedan en trappa upp till våning 7. Ingång med rullstol sker via kortdelen av byggnaden (Mellan  Mr.Cake och Comfort Hotell). Närmaste spårvagnshållplats är Stenpiren, 20 m från entrén.

Boka tid

Telefontid: 10:00-11:30 vardagar
(telefonslussen öppnar 07.45)

Vid frågor ring: 031-777 77 77, tonval 2

 

PRISLISTA FÖR PRIVATA PATIENTER

. Nybesök 2000 kr

. Återbesök (telefon eller fysiskt) 1500 kr

. Telefonsamtal 600 kr ink receptförskrivning remiss 

. Receptförnyelse 350 kr

. Kortisonsprutor eller trigger points 550 kr

. Sjukintyg eller liknande ingår i besöket. Längre intygen enligt separat taxa.

. Laboratorieprover eller röntgenundersökningar ingår ej i besöket.

BESVÄR VI BEHANDLAR

Vi är specialiserade på inflammatoriska tillstånd, ledvärk, samt kroniska smärttillstånd.
Vi diagnostiserar och behandlar:

 • Fibromyalgi och muskelvärk.

  Det finns ett antal sjukdomar eller tillstånd som kan likna fibromyalgi. Vi genomför en detaljerad bedömning för att bekräfta eller avfärda fibromyalgidiagnos. Fibromyalgi har i nuläget ingen botande behandling men det finns möjligheter för att få en bättre livskvalitet.

 • Ledvärk och inflammation i leder.

  Vi erbjuder omfattande utredningar för att komma fram till en diagnos eller förklaring av patientens symtom. Detta är avgörande för att kunna rekommendera den lämpligaste behandlingen för varje tillstånd.

 • Kronisk nacke- och ryggvärk samt smärta från bäckenet.

  Vi försöker hitta orsaken och rekommenderar den bästa möjliga behandlingen.

 • Kroniska tillstånd som uttrycker sig med sjuklig trötthet.

  Myalgisk Encefalomyelit Kroniskt Trötthetssyndrom eller ME/CFS. Vi gör noggranna bedömningar innan vi kan konstatera att en patient har ME/CFS. Eftersom det är väldigt viktigt att sätta en korrekt diagnos går mycket av Carmens arbetsdagar åt till att lyssna på patienternas berättelser och ställa följdfrågor. Kroppsundersökningen är också avgörande och hon beställer även prover för att få en tydligare bild av patientens problematik.

Reumatolog

VÅR PERSONAL

Dr. Carmen Pichot

Leg. Specialistläkare inom Reumatologi och ME/CFS

 

 

Vi utför även:

 • Kortisonsprutor i leder eller muskelfästena.
 • Injektion av triggerpunkter vid muskelsmärta.
 • Vi erbjuder även sedvanlig sjukvård, intygsskrivande och hälsokontroller till våra patienter, om det behövs.